Międzynarodowe Targi Spożywcze Polagra-Food

11 września w Poznaniu na Międzynarodowych Targach Spożywczych Polagra-Food miał miejsce finał konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów.
To największy w kraju konkurs na lokalne specjały, rozgrywany w 16 regionach. Od kilkunastu lat przygotowuje go Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, organizacja pozarządowa promująca tradycyjną żywność, typową dla różnych regionów.
To prestiżowe wyróżnienie jest szczególnie cenne, bo otrzymuje je tylko jeden lub dwa zakłady z każdego województwa.

W roku bieżącym, między innymi, laureatem ogólnopolskiego konkursu został produkt Firmy „Taurus" z Pilzna - Kiełbasa Swojska Pilzneńska, która została uhonorowana tytułem i statuetką "Perła" 2011. Córka właściciela Magdalena Jarosz odebrała nagrodę podczas Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych „Polagra Food" w Poznaniu.

Jest to już czwarta perła dla Firmy Taurus, znanego na Podkarpaciu i nie tylko, producenta wyrobów tradycyjnych. Perłę otrzymały już Szynka Swojska Pilzneńska w roku 2007, Golonka Podkarpacka z Pilzna w roku 2008 i Pasztet Pieczony z dziczyzną w  roku 2010.

Galeria:

dsc_0231_120_01dsc_0235_120

<< powrót